PlanetCalypsoForum.com :: Entropia Universe Discussion and Resources
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1

    Cannot Access Entropia Online

    Hey All,
    I am extremely new to the game, in fact... I haven't even started playing. I downloaded the game from the main website, and now I am unable to access the game. When I run the game in administrator mode I get the "Entropia Universe Account Terms of Use," which I gladly accept. A short moment later the Client Loader appears, and... disappears, with the standard Windows Error noise that we all love, oh so much. I am running Windows 7, and I have plenty of ram so I don't really understand the problem. When I run the game without administrator privileges, I get the conditions of use, and when I accept, I get a connection error, specifially saying "Could not connect to the server." Then I press the cancel button and It takes me to a window named "Entropia Universe Login" It prompts me for a login at the bottom of the screen, however in the middle of the screen it has the Entropia Universe website, but it has an error page saying that the page you requested is not found. When I enter my username and password in, it goes back to the "Could not connect to the server page" Please help!... Anyone?

    -A needy noob

  2. #2
    Elite
    Joined
    Apr 2006
    Society
    Natural Born Killers
    Posts
    3,223
    Images
    146
    Euh .............. I could suggest reinstalling it in a different directory. Maybe open some ports as your firewall could block them resulting in no connection

  3. #3
    Old Alpha
    Joined
    Jun 2010
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Somewhere in EU
    Avatar
    tamlin
    Posts
    1,049
    Images
    18
    Reinstall this early sounds a bit harsh. The client loader seems to be quite buggy if it isn't even telling you why it's terminating, but a first attempt finding the problem could be to look at firewall log(s). Has the ClientLoader.exe tried to access some site you have explicitly blocked?

    Have you perhaps used vlite or similar tool to remove MS HTML parsing/rendering components? The client loader depends on that stuff to work.

  4. #4
    I'm having the same trouble! I just downloaded the game, I let it patch all the way and then I click the green button and it closes, then I try to re open and it lets me accept the terms of use... the client pulls a Houdini and the error sound comes.

    I've re-installed it twice already. On the first time I installed it, when I tried to open it it said "Entropia Universe did not shut down properly" or something

    I really want to start playing but it just won't let me.
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 5/13/2011, 16:21:06
    Machine name: V1R4L
    Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: Gateway
    System Model: FX6800-01e
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz (8 CPUs), ~2.7GHz
    Memory: 6144MB RAM
    Available OS Memory: 6136MB RAM
    Page File: 2102MB used, 10165MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

    If I open the error folder here is what the txt part says

    [ExceptionInfo]
    ExceptionAddress=1982904103
    ExceptionCode=-529697949
    Version=11.9.7.77044
    RunningTime=00:00:06.075

    UsedMemory=45

    Scope=

    LastException=
    Last edited by kresnov; 05-13-2011 at 23:37.

  5. #5
    Mutated Mega's Avatar
    Joined
    Sep 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    UK
    Avatar
    MegaVolt
    Society
    Kaos
    Posts
    10,308
    Blog Entries
    6
    Images
    1069
    Install AVG and Spybot and let them run, just in case it is virus / spyware related.

    If its not that, I'm afraid I dont know, the install should work.

  6. #6
    Stalker Xzion's Avatar
    Joined
    Sep 2005
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Sweden
    Avatar
    Thomas Xzion Warqul
    Society
    The Disturbed Ones
    Posts
    2,547
    Images
    19
    "Which you gladly accept"

    You wouldn't, if you read them



    My first post in ages... and it has to be a troll poast...

  7. #7
    Quote Originally Posted by Darcov View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Hey All,
    I am extremely new to the game, in fact... I haven't even started playing. I downloaded the game from the main website, and now I am unable to access the game. When I run the game in administrator mode I get the "Entropia Universe Account Terms of Use," which I gladly accept. A short moment later the Client Loader appears, and... disappears, with the standard Windows Error noise that we all love, oh so much. I am running Windows 7, and I have plenty of ram so I don't really understand the problem. When I run the game without administrator privileges, I get the conditions of use, and when I accept, I get a connection error, specifially saying "Could not connect to the server." Then I press the cancel button and It takes me to a window named "Entropia Universe Login" It prompts me for a login at the bottom of the screen, however in the middle of the screen it has the Entropia Universe website, but it has an error page saying that the page you requested is not found. When I enter my username and password in, it goes back to the "Could not connect to the server page" Please help!... Anyone?

    -A needy noob
    I have the same problem, minus the server issue! It just tells me that Entropia didn't close correctly...

    If anyone would help...

  8. #8
    Elite
    Joined
    Apr 2006
    Society
    Natural Born Killers
    Posts
    3,223
    Images
    146
    Quote Originally Posted by tamlin View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Reinstall this early sounds a bit harsh. .

    Not really since he didint load the dynamic content.

    My bet is still open the ports , there is a thread somewhere around stating the ports

    ahhh found it
    http://www.planetcalypsoforum.com/fo...ighlight=ports

    When I launch the Entropia Universe client, I instantly lose connection.

    There are a few things you should check:

    Do you meet the minimum system requirements?
    Are all checks green in the "Your Computer" status in the Client Loader?
    Try lowering your Connection setting in "Options" on the Entropia Universe Login Window. Even though you have ADSL or an even better connection, try setting the connection speed to 56 kbit to check if that improves your situation. If yes, you may try to set it higher step by step, to see which connection speed works best with your specific system.
    If you have a router, make sure the router configuration has the ports listed below forwarded to your computer. Also make sure the firmware of your router is up-to-date (please turn to the manufacturer of your router for any specific questions regarding this matter)
    Try disabling the sound in "Tools" in the Client Loader.
    Open these ports in your firewall:

    20, 21 (TCP Outbound) - Additional TCP Port outbound for passive mode FTP
    80 (Outbound)
    30584 (UDP inbound/outbound)
    30583 (TCP Outbound)
    554 (TCP Inbound)

    If you still experience issues after these checks have been seen to, please contact Support.
    from Support Website

  9. #9
    Quote Originally Posted by ranpha View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Not really since he didint load the dynamic content.

    My bet is still open the ports , there is a thread somewhere around stating the ports

    ahhh found it
    http://www.planetcalypsoforum.com/fo...ighlight=ports


    from Support Website
    I followed that but still nothing =(

  10. #10
    Elite xaph's Avatar
    Joined
    Mar 2007
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Australia
    Avatar
    Xaph
    Society
    Antipodean Army
    Posts
    3,621
    Blog Entries
    5
    Images
    113
    Might be something simple like user privelages to the .exe
    I suggest all Bin32, client loader etc be enabled for administrator. Programs >>> entropia (R) click on icons >>> security tab >>>tick boxes.

    Other post of interest.
    http://www.planetcalypsoforum.com/fo....0-Not-Working!!

    http://www.planetcalypsoforum.com/fo...e-installation

    http://www.planetcalypsoforum.com/fo...lp+%2ADandy%2A

    http://www.planetcalypsoforum.com/fo...Error-gt-fixed

    http://www.planetcalypsoforum.com/fo...Error-gt-fixed

    http://www.planetcalypsoforum.com/fo...-entropia.html
    Last edited by xaph; 05-15-2011 at 04:48.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Follow Planet Calypso on Twitter  Follow Planet Calypso on Facebook