PlanetCalypsoForum.com :: Entropia Universe Discussion and Resources
Page 12 of 13 FirstFirst ... 2 5 6 7 8 9 10 11 12 13 LastLast
Results 111 to 120 of 122
  1. #111
    Stalker RobBuona's Avatar
    Joined
    Dec 2010
    Gender | Ingame
    Male | Female
    Location
    North Carolina
    Avatar
    Patrizia Pandemic Giano
    Society
    Stockholm Syndrome
    Posts
    2,414
    Images
    62
    Quote Originally Posted by endermigne View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Code:
    $ pacman -S wine-staging winetricks lib32-vulkan-icd-loader dxvk-bin wine-mono wine_gecko
    Trying to get this to work. Says dxvk-bin isn't found. I enabled AUR but that didn't make a difference. Interestingly, I found it in add/remove software and was able to "build" it, but I'm a bit of a noob and not sure what that does. Game still runs like crap though.

    Edit: Nvm. I was able to get it going using Lutris. Running like buttah now.
    Last edited by RobBuona; 12-06-2019 at 03:19.

  2. #112
    Mature
    Joined
    Mar 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Sweden
    Avatar
    Mikael Slazor Kamin
    Society
    Sons of Sweden
    Posts
    33
    Images
    1
    Quote Originally Posted by endermigne View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    @slazor:
    • Do you hear all sound effects like gunshots, mob growls and such?
    • How long does it take for you to load Twin Peaks with scenery and avatars when you TP there? On my machine it takes like a minute.
    1. I have had the issue with audio missing except for music/background sound before. I don't remember how I solved it back then.
    Maybe you should try installing vc2017 through winetricks. It is probably just some component somewhere missing.

    2. I have not been there actually since the upgrade but I can test when I get back from work. But all other places I have been have loaded quickly

  3. #113
    Elite endermigne's Avatar
    Joined
    Apr 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    EU (either way)
    Avatar
    ender endermigne migne
    Society
    The White Dots
    Posts
    3,702
    Images
    31
    According to Lutris' site they only install vcrun2012, which didn't produce any different result on my end.

    I'm standing at the TP of The MegaVolt and get ~7 FPS with Very High and my GeForce RTX 2060 and Ryzen 7 3700X...

    Maybe there's something generally wrong with my Linux configuration Damn it, I'm not a Linux-pro...
    A proud Senior member since 6th of May 2008, 01:47a

  4. #114
    Mature
    Joined
    Mar 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Sweden
    Avatar
    Mikael Slazor Kamin
    Society
    Sons of Sweden
    Posts
    33
    Images
    1
    Quote Originally Posted by endermigne View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    @slazor:
    • How long does it take for you to load Twin Peaks with scenery and avatars when you TP there? On my machine it takes like a minute.
    My first visit now from when it started rendering it took about 15-20 seconds before I stopped seeing any thing new appearing or new players pop in. (
    But I do run a Ryzen 9 3900x with a GTX 1080 Ti, so that extra gpu power probably helps.

    Quote Originally Posted by endermigne View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    According to Lutris' site they only install vcrun2012, which didn't produce any different result on my end.

    I'm standing at the TP of The MegaVolt and get ~7 FPS with Very High and my GeForce RTX 2060 and Ryzen 7 3700X...

    Maybe there's something generally wrong with my Linux configuration Damn it, I'm not a Linux-pro...
    That install script look pretty old. I would not trust it really. 7 fps sounds pretty bad and it probably is not using DXVK correctly.
    I think they started using vc2015 or vc2017 not too long ago

  5. #115
    Elite endermigne's Avatar
    Joined
    Apr 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    EU (either way)
    Avatar
    ender endermigne migne
    Society
    The White Dots
    Posts
    3,702
    Images
    31
    OK, at first I was ready for some cursing because of Lutris, but it turned out to be working. However, it's not that smooth for now. So I installed Lutris, fine. Then:

    I couldn't even install EU and only got this in the log:
    Waiting on children
    Waiting on children
    2019-12-07 18:02:00,227: Unable to read stat for process 21107
    2019-12-07 18:02:00,228: Unable to read stat for process 21107
    All children gone
    Exit with returncode 53
    I don't know if it's really necessary, but I uninstalled all wine-related packages from my system. So you may need to do that, too, in case the following doesn't work for you.

    It seems that their EU-installer needs some fixing as it seems to assume the old installer that didn't have the new DirectX-piece. Therefore, you need to manually download the EU-installer as before:

    Code:
    $ wget "http://install2.entropiauniverse.com/entropia_universe_setup.exe"
    Then, inside Lutris find "Run EXE inside wine prefix" and run the just downloaded file. Once you see the typical Client-Loader you can quit it and run EU with the "Play"-button in Lutris. Now you should be back on the intended Lutris-track and can proceed as you would with a "stand-alone" installation. This means that my latest guide in this thread is still valid with reusing the planet data, no need for manual winetricks and so on.

    The result is that I have an obvious graphic boost on Very High-setting (finally!!!) so I guess it's using DXVK properly, it's all quite smooth now. Due to time constraints on my end I couldn't do much in-game for now.

    In case anyone cares/wonders, my audio-problems weren't fixed by that. I need to play around with the Lutris-settings, maybe I can make that work, too. There's still hope...
    A proud Senior member since 6th of May 2008, 01:47a

  6. #116
    Prowler
    Joined
    Mar 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Hsinchu/Taipei, Taiwan
    Avatar
    PkmX PkmX PkmX
    Society
    Art of Mining
    Posts
    1,521
    Images
    207
    I gave this a shot again. This time I'm using RX 590 (amdgpu) as eGPU connected to my XPS 13 via TB3. Clean prefix with latest wine and only DXVK installed works out of the box. The only issue is that I've been getting flickering texture in the distant terrain since about a year ago. At that time I was using the integrated Intel graphics and Wine's D3D9 translation, so I figured it was possibly some rendering issue with that stack, but the issue persisted now with AMDGPU + DXVK and I'm starting to think this is an issue with EU itself or wine. Did anyone encounter the same issue?



    Notice the moire like pattern in the distant terrain, where it renders fine at close distances. Everything else seems to work perfectly though. Another good news is that the waypoint being shown as [] bug was fixed at some point and it shows correctly now.
    I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII XIII XIV XV XVI XVII XVIII XIX XX XXI XXII XXIII XXIV XXV XXVI XXVII
    Non-depositer since 2006/02/07

  7. #117
    Prowler
    Joined
    Mar 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Hsinchu/Taipei, Taiwan
    Avatar
    PkmX PkmX PkmX
    Society
    Art of Mining
    Posts
    1,521
    Images
    207
    Sound still doesn't work on 64-bit client, which is strange because I seem to recall it working at some point, or maybe my memory is just wrong. It is also not just flat out no sound, I still get the background wind which is very quiet and occasionally some animal sound does get through, and the music at login screen works perfectly. I tried poking around various settings to no avail so far.

    Does anyone actually get working sound with the 64-bit client?
    I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII XIII XIV XV XVI XVII XVIII XIX XX XXI XXII XXIII XXIV XXV XXVI XXVII
    Non-depositer since 2006/02/07

  8. #118
    Elite endermigne's Avatar
    Joined
    Apr 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    EU (either way)
    Avatar
    ender endermigne migne
    Society
    The White Dots
    Posts
    3,702
    Images
    31
    Quote Originally Posted by PkmX View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Sound still doesn't work on 64-bit client, which is strange because I seem to recall it working at some point, or maybe my memory is just wrong. It is also not just flat out no sound, I still get the background wind which is very quiet and occasionally some animal sound does get through, and the music at login screen works perfectly. I tried poking around various settings to no avail so far.

    Does anyone actually get working sound with the 64-bit client?
    Welcome to the club!!! As I'm sure you've read in this thread (yes?), I also have close to no sound. Background wind, I think I can hear the Vivo, but that's it. Please, please do let me know when you fixed it and how!

    Highly appreciated!
    A proud Senior member since 6th of May 2008, 01:47a

  9. #119
    Prowler
    Joined
    Mar 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Hsinchu/Taipei, Taiwan
    Avatar
    PkmX PkmX PkmX
    Society
    Art of Mining
    Posts
    1,521
    Images
    207
    Surely I will let you know if I manage to get sound working. Playing with 32-bit client is not really an option since it runs out of memory really fast, but at least I mostly mine so having no sound doesn't impact me as much.

    Did you ever encounter the graphics glitch (flickering terrain) I posted earlier?
    I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII XIII XIV XV XVI XVII XVIII XIX XX XXI XXII XXIII XXIV XXV XXVI XXVII
    Non-depositer since 2006/02/07

  10. #120
    Elite endermigne's Avatar
    Joined
    Apr 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    EU (either way)
    Avatar
    ender endermigne migne
    Society
    The White Dots
    Posts
    3,702
    Images
    31
    Quote Originally Posted by PkmX View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Surely I will let you know if I manage to get sound working. Playing with 32-bit client is not really an option since it runs out of memory really fast, but at least I mostly mine so having no sound doesn't impact me as much.

    Did you ever encounter the graphics glitch (flickering terrain) I posted earlier?
    I have occasional glitches, but I don't know if they are actually related to Linux. I remember back in my Windows-days it wasn't super smooth/nice neither.
    A proud Senior member since 6th of May 2008, 01:47a

Page 12 of 13 FirstFirst ... 2 5 6 7 8 9 10 11 12 13 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Follow Planet Calypso on Twitter  Follow Planet Calypso on Facebook