Cannot log in...

Joined
Nov 10, 2005
Posts
3,321
Location
Portugal _ Coimbra
Society
Tusalusa Stalkers
Avatar Name
Leonardo Naifas Anaconda
Hi everyone!
After a break of a few months (since august) and on/off for long periods of the last few years, I decided to come back and spend a couple hours hunting with my wife. It turns out that after a few minutes updating, the game failed to connect, and the message "the entropia universe is currently offline for maintenance or upgrades. more information blablabla". I have contacted the support and advices concerning ports and TCP protocols were sent. I created those inbound/outbound protocols. Did not work. No VPN. It's not the firewall either. What the heck is happening with the game? Did anyone stumble upon a problem like that and solved it?

Thanks,

naifas.
 

kingofaces

Prowler
Joined
Jun 10, 2013
Posts
1,230
Location
US
Avatar Name
Tony KingofAces Hans
Nice one. :D How did you think I logged in this forum?
That actually could be a serious statement.

Back when I tried to go off of my apartment's wifi, which was decent for browsing, streaming that used a buffer, etc. I never noticed much for issues. Entropia was not stable though, even when I went with my own provider and used wifi. It wasn't until I went to a hardwired connection that my login issues were solved.

No idea if this is the case for you specifically, but I'll definitely advocate for a hardwired connection over wifi to solve a lot of login issues I initially had that were similar to this.
 

castanhas

Guardian
Joined
May 14, 2007
Posts
286
Location
Calypso
Society
TuSaLuSa
Avatar Name
filipe castanhas fernandes
sorry to hear about that mate.
Good to see an old name pop up :D
 
Joined
Nov 10, 2005
Posts
3,321
Location
Portugal _ Coimbra
Society
Tusalusa Stalkers
Avatar Name
Leonardo Naifas Anaconda
That actually could be a serious statement.

Back when I tried to go off of my apartment's wifi, which was decent for browsing, streaming that used a buffer, etc. I never noticed much for issues. Entropia was not stable though, even when I went with my own provider and used wifi. It wasn't until I went to a hardwired connection that my login issues were solved.

No idea if this is the case for you specifically, but I'll definitely advocate for a hardwired connection over wifi to solve a lot of login issues I initially had that were similar to this.
Then I must apologize to Lamoarrr for thinking he was joking.
Ok, so, could this be related to 5G WiFi I installed? I have another WiFi band 4G. Perhaps I should try it, since making a hard connection is not the most desirable thing ATM, taking into consideration I am sitting comfortably on a couch :D.
Thanks for the suggestions, will try if it fails.
 

dandy

Old Alpha
Joined
Nov 16, 2006
Posts
825
Location
Australia
Society
Supremacy Reign
Avatar Name
Lucifer dandy Leon
got the similar issue recently, it was my local dns cache issue.
If u run dns service, refresh it, and make sure it uses reliable sources, eg use google dns.
then ipconfig /flushdns
Or check your wifi dns connection to use reliable sources.
 
Top