PlanetCalypsoForum.com :: Entropia Universe Discussion and Resources
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18
  1. #11
    Provider
    Joined
    Mar 2014
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    France
    Avatar
    gaetan J4ck3ss cochet
    Society
    French Jumper
    Posts
    141
    windows mode or full ? maybe change

  2. #12
    Stalker
    Joined
    Sep 2005
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Avatar
    frolic fric dogfood
    Society
    Dark Knights
    Posts
    2,013
    Images
    6
    i get black ones in both windowed and full :S
    http://www.entropiaforum.com/gallery/files/7/0/3/5/fric.jpg

  3. #13
    Provider The Stare's Avatar
    Joined
    May 2016
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Deathplace of Bausch & Lomb, Kodak, Xerox
    Avatar
    Hellbound Happy Heathcliff
    Society
    Spectra
    Posts
    137
    Images
    24
    Going back a ways here but... there is a problem with the default nvidia settings which may provide insight even if you do not have an nvidia card. It defaults to a "Quality" setting which has caused problems with my systems in the past, especially with Entropia Universe and involved black screenshots and also large black areas in the distance, especially water on Rocktropia.

    The fix was:

    NVidia Control Panel > 3D Settings > Adjust image settings with preview

    The default setting is "Let the 3D application decide" PLUS the slider under "Use my preference emphasizing:" will be set to "Quality"

    You need to activate "Use my preference emphasizing" and change it to "Performance" THEN change it back to "Let the 3D application decide" (don't forget to apply the changes each time)

    This fixed the 2 problems I mentioned for me and was mentioned in the support site somewhere, somehow. As I said, If this does not directly apply to you, perhaps you can glean some information from it that will help solve your problem.
    HHH Says: If you're not having fun, then you're doing it wrong!

  4. #14
    Stalker
    Joined
    Sep 2005
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Avatar
    frolic fric dogfood
    Society
    Dark Knights
    Posts
    2,013
    Images
    6
    Ill check this out to!

    Thx to all WHO have replied to a compnoob like me 😇
    http://www.entropiaforum.com/gallery/files/7/0/3/5/fric.jpg

  5. #15
    Old Alpha GAMBLE's Avatar
    Joined
    Aug 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Scotland
    Avatar
    stuart GAMBLE gamble
    Society
    No Remorse
    Posts
    1,022
    Images
    277
    Quote Originally Posted by The Stare View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Going back a ways here but... there is a problem with the default nvidia settings which may provide insight even if you do not have an nvidia card. It defaults to a "Quality" setting which has caused problems with my systems in the past, especially with Entropia Universe and involved black screenshots and also large black areas in the distance, especially water on Rocktropia.

    The fix was:

    NVidia Control Panel > 3D Settings > Adjust image settings with preview

    The default setting is "Let the 3D application decide" PLUS the slider under "Use my preference emphasizing:" will be set to "Quality"

    You need to activate "Use my preference emphasizing" and change it to "Performance" THEN change it back to "Let the 3D application decide" (don't forget to apply the changes each time)

    This fixed the 2 problems I mentioned for me and was mentioned in the support site somewhere, somehow. As I said, If this does not directly apply to you, perhaps you can glean some information from it that will help solve your problem.
    i tried as you said but didnt fix for me anyone else fixed it without changing screen resolution >

  6. #16
    Provider The Stare's Avatar
    Joined
    May 2016
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Deathplace of Bausch & Lomb, Kodak, Xerox
    Avatar
    Hellbound Happy Heathcliff
    Society
    Spectra
    Posts
    137
    Images
    24
    Quote Originally Posted by GAMBLE View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    i tried as you said but didnt fix for me anyone else fixed it without changing screen resolution >
    Would you by chance be using G-Sync?
    HHH Says: If you're not having fun, then you're doing it wrong!

  7. #17
    Old Alpha GAMBLE's Avatar
    Joined
    Aug 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Scotland
    Avatar
    stuart GAMBLE gamble
    Society
    No Remorse
    Posts
    1,022
    Images
    277
    Quote Originally Posted by The Stare View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Would you by chance be using G-Sync?
    No i am not i tried all resolutions and still same problem even full screen it does the same for me.

  8. #18
    Stalker
    Joined
    Sep 2005
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Avatar
    frolic fric dogfood
    Society
    Dark Knights
    Posts
    2,013
    Images
    6
    i think ive tried everyhting and cant get it to work :S
    http://www.entropiaforum.com/gallery/files/7/0/3/5/fric.jpg

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Follow Planet Calypso on Twitter  Follow Planet Calypso on Facebook