PlanetCalypsoForum.com :: Entropia Universe Discussion and Resources
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 1 to 10 of 65
  1. #1

    More latency and "failed" since last VU ?

    Have any others noticed a less stable latency and a lot more "failed" than before or is it just me ?..

    For the last 2 years my ingame latency has always been quite stable (always about 47-57ms).

    Just after the last big update, I noticed that while hunting on Caly, I had some kind of lag of a few seconds (during which my avatar can't do anything), followed by a series of 3 or 4 "failed".

    This can happen on average every 5 minutes !

    So I checked my ingame latency a lot of times to notice that it varied very often (about every 5 minutes too), between 47 and 400ms, or even much more, it went up to 1300ms yesterday...

    I thought it might be a problem on my side.
    I cleaned up my PC, rebooted the box, etc...

    But the fact that it happens exactly after the update makes me think that maybe it's coming from the servers.
    Also because it seems to be happening only on Caly, since it was horrible all day yesterday.
    And when I went hunting on Monria, everything was perfect again, the latency was stable as usual and I didn't have any "failed " in several hours.

    I was on CP today and it was better than Caly but not as good as Monria...
    Last edited by ~ Cirrus ~; 03-07-2020 at 00:23.

  2. #2
    Prowler TSCRYPTO's Avatar
    Joined
    Nov 2005
    Location
    A stone's throw away from Antarctica
    Avatar
    TS TSEC CRYPTO
    Society
    Shaolin
    Posts
    1,593
    Images
    351
    I've noticed it as well since the VU upgrade.
    Exactly as you describe.
    I have not measured pings or anything else. It's not happening all that often, but enough to be noticeable and annoying.
    I am on Calypso, btw

  3. #3
    Marauder
    Joined
    Aug 2013
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Tennessee, USA
    Avatar
    MeLoveYou LongTime FiveDolla
    Society
    Entropialoot.com
    Posts
    7,009
    Images
    43
    Tons of failed messages. Annoying as hell. Lag spikes galore. However, the ping in the game shows < 100ms.

  4. #4
    Chaotic Good
    Become a premium member today and enjoy enhanced PlanetCalypsoForum features!
    Mega's Avatar
    Joined
    Sep 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    United Kingdom
    Avatar
    MegaVolt
    Society
    Kaos
    Posts
    15,461
    Blog Entries
    6
    Images
    1777
    Latency is 25 -28ms here. As it always is.

    Maybe there is another cause or perhaps you are on a busy server?



    Do you find it happens at certain times of the day? If you are playing on Wi-Fi try cabled.


    https://filehippo.com/download_malwarebytes/

  5. #5
    Prowler Lefty's Avatar
    Joined
    Mar 2009
    Gender | Ingame
    Male | Female
    Location
    Billy's Spaceship Afterworld
    Avatar
    Medb Lefty Lucy
    Society
    Calypso Rescue Team
    Posts
    1,653
    Images
    2
    For me this happens around dinnertime in my region. The odd thing is that ping to Google is unaffected - just everything else slows down and occasionally stops.
    .... just one man's opinion

  6. #6
    Prowler jambon's Avatar
    Joined
    Dec 2006
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Ottawa
    Avatar
    James Jambon Zidane
    Society
    Shaolin
    Posts
    1,484
    Images
    147
    Yup new issue recently... Hopefully it gets fixed.


    Watching The End Of The Universe Since 2010...

  7. #7
    Dominant tekmaster82's Avatar
    Joined
    Jun 2008
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Avatar
    James Jimbo Gumb
    Posts
    455
    Images
    11
    Lots of failed messages for myself and others I talk to ingame. It has been constant since recent VU.

  8. #8
    Dominant tekmaster82's Avatar
    Joined
    Jun 2008
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Avatar
    James Jimbo Gumb
    Posts
    455
    Images
    11
    Quote Originally Posted by Mega View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Latency is 25 -28ms here. As it always is.

    Maybe there is another cause or perhaps you are on a busy server?



    Do you find it happens at certain times of the day? If you are playing on Wi-Fi try cabled.


    https://filehippo.com/download_malwarebytes/

    Tried many steps to attempt to solve the issue including switching between my available internet providers, several computers running different operating systems, wired/wifi, playing at home and work, different times of day, nothing seems to make an improvement in the regularly occurring failed messages.

    Pretty obnoxious when my play style depends on hunting ranged and not taking any damage. Multiple failed messages cuts down my ability to hunt efficiently. Maybe Mindark is trying to get me to buy armor and a fap ?

  9. #9
    Prowler NevadaJake's Avatar
    Joined
    Nov 2007
    Gender | Ingame
    Male | Male
    Location
    Reno, Nevada USA
    Avatar
    Drake Slade Corbett
    Society
    Southern Cross Training Centre
    Posts
    1,435
    Images
    43
    I get many more failed messages and my guns seem to get stuck while the mob runs up to me.

  10. #10
    Mutated Xen's Avatar
    Joined
    Sep 2005
    Avatar
    Xendar Xen Xal
    Society
    Payn-Inc
    Posts
    9,966
    Images
    400
    Same here.
    Xen Shop ☯ Fi/Ra/Co Dante | Imperial HAZEN Gloves (M) | Hedoc Mayhem, Adjusted t4.20 | Robot Cache Strongbox

Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Follow Planet Calypso on Twitter  Follow Planet Calypso on Facebook