PCF Forum Migration Complete

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
Forum response is fast.

But, where are all my uploaded images please?
As I explained in the PCF Server Move and Migration thread posted before the migration:

  • The forum Gallery will be replaced by a completely new solution powered by XenForo's official Media Gallery add-on, which offers much improved and expanded functionality compared to the current Gallery. All existing Gallery images will be migrated to the new server and will be permanently available at their current URLs.
  • The member Albums feature will become redundant by the new Media Gallery solution described above. All existing Album images will be migrated to the new server and will be permanently available at their current URLs.
All of your old images are still available at their original URLs, however the old gallery browsing software and member albums have been replaced by the new Gallery, powered by the official addon.

The Gallery feature on the old PCF server was powered by a third-party add-on to vBulletin (Photopost vBGallery), a very old add-on that was not updated or maintained for a very long time. This is one of the many reasons that the migration to XenForo was long overdue.

However, there *might* be an importer that *might* be able to convert the old third-party gallery add-on content into the new XenForo-powered gallery.
I will do my best to make that happen.
 

Evey

Stalker
Joined
Oct 7, 2006
Posts
2,251
Society
Freelancer
Avatar Name
Eve Everglades
Is the messaging inbox still limited to 200 messages? (Sorry if it was mentioned and I miss it)
 

Alainax

Elite
Joined
Dec 6, 2010
Posts
4,069
Location
Normandie
Society
Titans of Space
Avatar Name
Alaina Bonnie Knight
Excited yet terrified :) Looking forward to exploring!

Edit - omg my sig is a mess :rolleyes:
 

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
FYI: There are several forum theme options available in the footer area, including a dark theme.

 

Jas

Alpha
Joined
Nov 28, 2006
Posts
680
Society
Shaolin
Avatar Name
Jar Jasis Sismondi
  • The forum Gallery will be replaced by a completely new solution powered by XenForo's official Media Gallery add-on, which offers much improved and expanded functionality compared to the current Gallery. All existing Gallery images will be migrated to the new server and will be permanently available at their current URLs.
  • The member Albums feature will become redundant by the new Media Gallery solution described above. All existing Album images will be migrated to the new server and will be permanently available at their current URLs.
Thanks.

However, I see nothing under Gallery --> Your media or Gallery --> Your albums only the message " Jas has not added any media yet. "

How should I access these migrated Gallery and Album images, please? Sorry if I am too dumb...
 

jetsina

Stalker
Joined
Sep 28, 2010
Posts
1,688
any tips page so far? Like a way to squash single line answers to take less space on the page, so we can read content not huge logos and sigs? So far I recommend dark mode over light!!!
 
Joined
May 20, 2007
Posts
9,469
Location
England
Society
Guess Who
Avatar Name
George Ace Skywalker
Thanks.

However, I see nothing under Gallery --> Your media or Gallery --> Your albums only the message " Jas has not added any media yet. "

How should I access these migrated Gallery and Album images, please? Sorry if I am too dumb...
I have the same problem. I get the message "GeorgeSkywalker has not added any media yet. ". Furthermore some of my url's that make use of images in posts aren't visible i.e. not working probably because there isn't any image to show. For example in my morningtear castle thread linked to in my signature images aren't visible.
 

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
Thanks.

However, I see nothing under Gallery --> Your media or Gallery --> Your albums only the message " Jas has not added any media yet. "

How should I access these migrated Gallery and Album images, please? Sorry if I am too dumb...
I have the same problem. I get the message "GeorgeSkywalker has not added any media yet. ". Furthermore some of my url's that make use of images in posts aren't visible i.e. not working probably because there isn't any image to show. For example in my morningtear castle thread linked to in my signature images aren't visible.
As I explained above, all of the images that you uploaded to the old gallery are still on the server, at the same URLs.
You can see this is the case by viewing some old threads in the Hall of Fame section, for example (where members usually include screenshots).

However, the old gallery interface has been replaced by the new offical XenForum Media Gallery add-on.

For the moment the new gallery does not contain the data from the old gallery, such as image comments, descriptions, ratings, file locations, etc.
I am hoping to perform an import of the old gallery data using a special importer, as I explained above. This will hopefully happen within the next few days,
 

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
any tips page so far? Like a way to squash single line answers to take less space on the page, so we can read content not huge logos and sigs? So far I recommend dark mode over light!!!
Single line posts actually take up less space here than they did on the old forum.
 

safara

Mutated
Joined
Nov 14, 2005
Posts
14,645
Location
Chair
Society
The Disturbed Ones
Avatar Name
Angel Spike Sunny
New stuff to get used to :)

Private forums not showing?
 

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
New stuff to get used to :)

Private forums not showing?
Sounds like a permissions issue. Thanks for reporting!

Any others with access to private forums who can or cannot access those forums?
 
Last edited:

Mega

Chaotic Good
Joined
Sep 30, 2006
Posts
15,934
Location
United Kingdom
Society
Kaos
Avatar Name
MegaVolt
A few rough edges in the move to the new forum (as was to be expected) but overall, not bad!


I hope you can implement the missing features lost in translation over the next few days 711 (pictures mostly - (dont worry I read the above, no need to reply))

After a 22 hour downtime, you are entitled to have a break - so if you need one, please take one!! ;)
 
Joined
May 20, 2007
Posts
9,469
Location
England
Society
Guess Who
Avatar Name
George Ace Skywalker
As I explained above, all of the images that you uploaded to the old gallery are still on the server, at the same URLs.
You can see this is the case by viewing some old threads in the Hall of Fame section, for example (where members usually include screenshots).

However, the old gallery interface has been replaced by the new offical XenForum Media Gallery add-on.

For the moment the new gallery does not contain the data from the old gallery, such as image comments, descriptions, ratings, file locations, etc.
I am hoping to perform an import of the old gallery data using a special importer, as I explained above. This will hopefully happen within the next few days,
Ok, I'm struggling to access my images. Or could it be a permissions issue on images? images are there and supposedly the same url so how do you explain the two images in opening post in following thread aren't visible?:
http://www.planetcalypsoforum.com/forum/index.php?threads/morningtear-castle-shop.256541/

ps. i'm obviously missing something but what i can't figure out?
 

forgo

Elite
Joined
Apr 13, 2006
Posts
3,382
Location
US
Society
Freelancer
Avatar Name
Forgo Forgorth Lundain
Not sure if you are aware but it seems like maybe the Private messages are getting shown on the Whats new page under Latest Profile Posts.
 

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
Not sure if you are aware but it seems like maybe the Private messages are getting shown on the Whats new page under Latest Profile Posts.
Those are (publicly viewable) profile page messages, not private messages.
 

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
Ok, I'm struggling to access my images. Or could it be a permissions issue on images? images are there and supposedly the same url so how do you explain the two images in opening post in following thread aren't visible?:
http://www.planetcalypsoforum.com/forum/index.php?threads/morningtear-castle-shop.256541/

ps. i'm obviously missing something but what i can't figure out?
The images are displaying for me:



Please try to visit the https version of the same page and let me know if the images display:

https://www.planetcalypsoforum.com/forum/index.php?threads/morningtear-castle-shop.256541/


**EDIT** I have now forced https for the entire website, so the images should be displaying for you. Please let me know if they are not.
 
Last edited:

NevadaJake

Stalker
Joined
Nov 14, 2007
Posts
1,789
Location
Reno, Nevada USA
Society
Freelancer
Avatar Name
Drake Slade Corbett
Looking good! Can we get “Calypso Time” back at the bottom of the page pretty please? 😎
 

Starkiller

Stalker
Joined
Nov 10, 2005
Posts
1,727
Location
Portugal
Society
Freelancer
Avatar Name
Bendak Starkiller Mandalore

Oleg

Mutated
Joined
Aug 15, 2006
Posts
19,046
Location
Leeds, UK
Society
Rangers
Avatar Name
Oleg Oleg McMullery
A kind of reputation is still there is the form of highest reaction score, but it seems recalculated, as the old top was Mega, Oleg, JohnCapital and me, and now it's Mega, JohnCapital, Oleg, and I've crashed a dozen positions below :D
Clearly you've been found out for the imposter that you are! I will have to sort out that JohnCapital fella though, this is unacceptable :D

Any others with access to private forums who can or cannot access those forums?
I don't seem to have any trouble accessing the WoF Team England private forum. I'm a moderator there - not sure if that makes any difference.

My browser (Edge 44.18362.449.0, up-to-date Windows 10) is doing strange things when I use CTRL+arrow or SHIFT+CTRL+arrow Windows shortcuts while making a post (this post, specifically). Sometimes it works OK, but more often than not it is forcing a page refresh when I do that, for some reason.
 

Oleg

Mutated
Joined
Aug 15, 2006
Posts
19,046
Location
Leeds, UK
Society
Rangers
Avatar Name
Oleg Oleg McMullery
My browser (Edge 44.18362.449.0, up-to-date Windows 10) is doing strange things when I use CTRL+arrow or SHIFT+CTRL+arrow Windows shortcuts while making a post (this post, specifically). Sometimes it works OK, but more often than not it is forcing a page refresh when I do that, for some reason.
Also happens when using other methods to select a block of text, e.g. mouse drag or SHIFT+left click
 

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
Is the messaging inbox still limited to 200 messages? (Sorry if it was mentioned and I miss it)
There are actually no longer any limits on the number of stored private messages.
Private messages are referred to as "Conversations" in the new forum software, and can have up to 5 members participating at once.

Notice the "Invite more" link in the right column when viewing a private message, which allows you to invite others to join an existing private conversation.
Alternatively, you can click on the "Start a new conversation" link at the bottom of the Inbox menu to invite up to four other members into a private conversation.
 

Legends

Stalker
Joined
Dec 31, 2006
Posts
1,800
Location
Twin Peaks mall, 2nd floor
Society
Dirty Dingos
Avatar Name
Inherent Marxus Legends
Gratz on a successful Migration, this is great.

I haven't played around much with the new forum yet but the first thing I noticed is that the tables in this forum have fewer formatting options then in the old one. I know not very many use these but I use them a lot, I think it's a great way to present information. This new forum doesn't have for example, border/no border or customizable width.

Anyway, thanks again for the forum upgrade, I imagine this was a lot of work and this is very much appreciated :)
 

Legends

Stalker
Joined
Dec 31, 2006
Posts
1,800
Location
Twin Peaks mall, 2nd floor
Society
Dirty Dingos
Avatar Name
Inherent Marxus Legends
A lot of threads in the new Blogs section are not actual Blogs and should be moved out of there...
 

Legends

Stalker
Joined
Dec 31, 2006
Posts
1,800
Location
Twin Peaks mall, 2nd floor
Society
Dirty Dingos
Avatar Name
Inherent Marxus Legends
Text color isn't working for me when editing my signature, no matter what color I pick, it just sets the text color to black...
 

Oleg

Mutated
Joined
Aug 15, 2006
Posts
19,046
Location
Leeds, UK
Society
Rangers
Avatar Name
Oleg Oleg McMullery
Looks like we've lost the option to navigate to the first unread post, from the New Posts list.

(Edit - looks like it does that by default when you click on the thread title though, so should be OK, once I get used to it!)
 
Last edited:

711

Site Admin
Admin
Joined
Aug 31, 2006
Posts
5,288
Minor one - links that would previously open in a new window - e.g. in https://www.planetcalypsoforum.com/forum/index.php?threads/index.233316/ - are now opening in the active window.

(Personally not bothered about it for that thread anyway - I would have preferred it to open in active window anyway, but never got round to changing it)
I believe external links still open in a new window (for example, the Facebook link in your signature), while links to PCF pages use the active window.
 

Mega

Chaotic Good
Joined
Sep 30, 2006
Posts
15,934
Location
United Kingdom
Society
Kaos
Avatar Name
MegaVolt
Pictures dont work - uploaded one to the gallery as a test and I have no idea where it went. My media says 'Mega has uploaded no media' which is incorrect.

There are 1700 of mine here (somewhere), maybe you should post a picture 711 if it works for you, a guide to follow perhaps because it doesnt work how it used to.
 
Top